Wednesday 6 March 2013

Rize Günleri / Rize Days

8-11 Mart 2013 tarihleri arasında Ankara'da Rize Tanıtım Günleri gerçekleşecek. Rize'nin sosyal, kültürel ve ekonomik özelliklerinin yanısıra mutfağının da tanıtılacağı bu organizasyon, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecektir. 

Bir çok ücretsiz panel, konser, gösteri ve serginin yer alacağı Rize Günleri'nde ayrıca ücretsiz olarak 40 bin bardak çay, 2 ton kivi, 500 kg likapa (maviyemiş), 10 bin adet Rize simidi ikram edilmesi planlanıyor.


Ancak uyarmak gerekir ki, Rize Günleri kapsamında 24 saat kesintisiz horon rekoru kırma denemesi de yapılacak. 8 Mart günü 14:00'de başlayıp 9 Mart saat 14:00'de kadar 1000 kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek deneme boyunca aralıksız kemençe, tulum ve armonika çalınacağından, o tarihlerde ufak çaplı bir mahşer yeri atmosferi deneyimlenebilir. 


Detaylı programa şuradan ulaşılabilir.


***

Rize Days will take place on 8 - 11 March 2013 in Ankara, Atatürk Kültür Merkezi (Ataturk Cultural Centre). 

Many seminars, concerts, shows and exhibitions will be held (all free of charge) to introduce Rize's social, cultural, economic and culinary heritage of Rize. Moreover, guests will be treated with 40 thousand glasses of black tea, 2 tons of kiwi, 500 kg blueberries, 10 thousand Rize bagels. 

A world record attempt will take place as well in Rize Days. Starting from March 8th, 2 p.m. until March 9th, 2 p.m., 1000 people will try to dance horon (tradional Eastern Black Sea dance) for 24 hours uninterrupted. (which means loud music and hectic atmosphere, so you may want to stay away during those dates).

Full programme (in Turkish)


Nasıl giderim / How to get there


Ulus'ta yer alan Atatürk Kültür Merkezi'ne metro ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kızılay'da Batıkent metro hattına aktarıp, Atatürk Kültür Merkezi durağında inmeniz yeterli. 

Atatürk Kültür Merkezi, located in Ulus, can be easily accessed by metro: take Batikent metro line from Kızılay until "Atatürk Kültür Merkezi" stop.





No comments:

Post a Comment