Friday 20 December 2013

Film Gösterimi / Film Screening: 13 (Tzameti)

2005 Gürcistan yapımı 13 (Tzameti), 22 Aralık 2013 Pazar akşamı saat 20:00'de Aylak Yaşam Kültür Evi'nde izlenebilir.

Gürcü yönetmen Géla Babluani'nin yazıp yönettiği film,  Fransa'da yaşayan Gürcü bir göçmenin hikayesini anlatıyor. Filmin konusu özetle şöyle:

"Sebastien, küçük işlerden para kazanarak hayatını sürdürmeye çalışan sıradan bir gençtir. Bir gün çatısını onardığı evde bulduğu bir zarf, onu içinde bulunduğu sefaletten çıkaracak bir işaret olarak görünür. Zarf, aslında evin sahibine gelmiştir. Sebastian, gizemli zarfta yazan adrese gider. Orada bir çeşit yasa dışı kumar oyunu oynanmaktadır. Sebastian’ın bilmediği şey ise kumar için hayatını ortaya koyması gerektiğidir."


2005 Georgian-make 13 (Tzameti) is to be screened at Aylak Yasam Cultural Centre on 22 December, at 8 p.m.

Plot of the film is as follows:
"Sebastien is a young Georgian immigrant living from hand to mouth by doing petty jobs. While repairing a neighbour’s roof, he founds a letter with information about a high-paying job. Instructions in the letter leads him to a clubhouse in which a group of high-stakes gamblers bet on an elaborate variation of Russian roulette"

Nasıl giderim / How to get there


Aylak Yaşam Kültür Evi
Adres: Konur 2 Sok. No: 63/13 Bakanlıklar, Kızılay
Tel: 0312 419 35 56

Aylak Yaşam, Konur Sokağın Akay Yokuşu'na yakın kısmında yer almaktadır.

***
Aylak Yaşam is located on the end of Konur Sokak, close to Akay Yokusu. Walking distance and one stop away from Kızılay centre.

No comments:

Post a Comment