Friday 8 November 2013

Sergi: Türkiye'de 68 Kuşağı / Exhibition: The 68 Generation in Turkey

Çankaya Belediyesi'nin Çağdaş Sanatlar Merkezi 7 - 28 Kasım 2013 tarihleri arasında Türkiye'deki 68 kuşağının bilinmeyen yönlerini gün ışığına çıkaran “Bir Avuçtular, Deniz Oldular ” adlı sergiye ev sahipliği yapacak.

68 kuşağının miting ve eylem fotoğraflarının yanı sıra Bedri Baykam’ın Deniz Gezmiş ve arkadaşları ile 68’lilerin eylemlerini konu alan 23 tablosunun sergileneceği etkinlikte ayrıca Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan ve Sinan Cemgil'in özel eşyaları da ilk kez gün yüzüne çıkacak.

Deniz Gezmiş'in hafızalara kazınan yeşil parkası, idama giderken ayağında bulunan postalı, okuduğu kitaplar ve ders kitapları, arkadaşlarına ve ailesine yazdığı özel mektupların orjinalleri, çocukken mahalle arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğrafları sergide görmek mümkün.

Hüseyin İnan’ın ise idamından sonra üzerinden kesilerek çıkartılan kazağı, “babam beni lastik ayakkabıyla gördüğünde üzülmesin. Ayakkabılarım cezaevinde kaldı” diye bahsettiği idama giderken giydiği lastik ayakkabıları, kitapları, fotoğraf makinesi ve idamından sonra cebinden çıkan 19 lira 35 kuruş parası da sergide yer almakta.

Yusuf Aslan’ın ilk kez sergilenecek fotoğrafları ve ailesine yazdığı son mektubu ile Sinan Cemgil'in kitapları ve notları da sergide görülebilecek objeler arasında.

Mekan: Çağdaş Sanatlar Merkezi A-B-C Galeri
Adres: Kennedy Cad. No: 4 Kavaklıdere 
Tel:  (0312) 468 21 05


No comments:

Post a Comment