Friday 1 November 2013

"Sosyal Duvarları Yıkalım" Projesine Bisikletçiler Destek Veriyor

Devlet korumasında yetişmiş bir grup idealist genç tarafından kurulan Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği’nin "Sosyal Duvarları Yıkalım" projesine bu kez bisikletçiler destek veriyor. "Sosyal Duvarları Yıkalım" projesi, devlet korumasında yetişen çocuklara ve gençlere yönelik etiketlemeden kaynaklanan toplum ve medya nezdindeki olumsuz algıyı değiştirmeyi amaçlıyor.

3 Kasım 2013 Pazar günü 11.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğe, Hacettepe Üniversitesi Bisiklet Topluluğu ve Takımı, Perşembe Akşamı Bisikletçileri ve Batı Ankara Bisiklet Grubu gibi çok sayıda bisiklet grubu katılacak. 

Ankara Gençlik Parkı’ndan yola çıkacak olan bisikletliler, toplum ile devlet korumasında yetişen bireyler arasındaki sosyal duvarları yıkmak ve bu bireylerle ilgili önyargıları ortadan kaldırmak için rotalarını Meclis Parkı’na çevirecekler. 

Etkinlik, Meclis Parkı’nda yapılacak basın açıklamasıyla son bulacak.

Etkinlik boyunca Ankara Emniyet Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yol ve trafik güvenliğini sağlarken, ortaya çıkabilecek herhangi bir sağlık problemine anında müdahale edebilmek amacıyla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi de ambulans sağlayarak bisikletçilere destek olacak. Ulusoy Turizm ise, etkinliğe katkıda bulunmak isteyen ama bisiklet deneyimi olmayan kişiler için otobüs temin edecek.

İrtibat için:

Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği
Meşrutiyet Caddesi Konur 2 Sokak No:31 D:1
Kızılay/Çankaya/ANKARA
www.facebook.com/sosyalduvarlariyikalim
GSM: (0536) 702 26 61




Trafik terörüne kurban giden Ankaralı bisikletçiler Onur Karaca, Çağatay Avşar, Taner Şafak, Mustafa Karadağlı, Meril Çiğdem Durmuş, Kazım Kurnaz, Murat Demirtaş, Zihni Şahin ve Tolga Beyenir'i rahmetle anıyoruz. 

No comments:

Post a Comment