Friday 5 April 2013

Kars Öyküleri Film Gösterimi / Kars Stories Film Screening

(Turkish language requirement)

"Kars Öyküleri" komedi, dram, hiciv, trajedi ve politik sinema türlerinden öğeler içeren beş ayrı öykünün beş ayrı yönetmen tarafından sinemaya aktarıldığı bir Kars mozaiği.

Ankara Sinema Derneği’nin 2007 yılında Gezici Festival kapsamında düzenlediği “Kars Öyküleri Senaryo Yarışması” sonucunda Zeki Demirkubuz, Ümit Ünal ve Önder Çakar tarafından seçilen beş öykü, Gezici Festival’in Kars’taki durağı esnasında Zeki Demirkubuz’un katıldığı atölye çalışmasıyla geliştiriliyor ve beş ayrı kısa film olarak çekilen öyküler "Kars Öyküleri" adlı uzun metrajlı filmi ortaya çıkarıyor.

Ayda Aksel, Bennu Yıldırımlar, Meral Çetinkaya, Ozan Bilen, Şebnem Köstem, İskender Bağcılar, Erol Babaoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan, Necmettin Çobanoğlu, Ruhi Sarı, Begüm Birgören, Rıza Akın, Rıza Sönmez, Derya Durmaz, Birsu Demir, Berna Adıgüzel ve Turgay Tanülkü gibi oyuncular gönüllü olarak rol alıp, projeye destek veriyor.

Dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali’nde yapan film, 12 Nisan 2013 Cuma günü saat 14:00'te Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin organizasyonuyla, Yeni Kültür ve Turizm Bakanlığı ek binası (Eski Adliye Binası)'nda seyredilebilir.

Nasıl Giderim 

Adres: Anafartalar Caddesi No:67 Ulus




No comments:

Post a Comment