Saturday 6 April 2013

Sergi: Şehrin Profilleri / Exhibition: City Profiles

Arjantinli sanatçı Ezequiel Barakat'ın sergisi 2-22 Nisan 2013 tarihleri arasında Galeri Kara'da gezilebilir. Galeri Kara Hafta içi 09.30 - 19.30, Cumartesi 11.30 - 19.30 saatleri arası açık. Pazar günleri kapalıdır.

Sanatçının Türkiye'de geçirdiği 4 senesini yansıtan sergiyi şöyle anlatıyor Barakat: "Şehir temasını keşfederken şehrin kendisinin (tamamının ve onu oluşturan parçalarının) bende bıraktığı fotoğrafları geometrik biçimlerle ve kimi zaman hareketli kimi zaman da durağan kalan çizgilerimle aktarmaya çalıştım. Eserimde bir sanatçının üzerinde yaşamak isteyeceği “hayali şehirler” ya da “kutsal (samimi) şehirler” tanımlarını hakeden şehir alanları gibi sembolik kompozisyonlar da yer almaktadır. Benim amacım bir eserin resmi konu ve içeriğinden öte sanatçısının azami arzusunu yaşayabileceği muhtemel evren ve boşlukları, kısacası özgürlüğü tanımlamaktır."


Ezequiel Barakat 1970 yılında Buenos Aires, Arjantin’de doğdu. Siyaset Biliminin Uluslararası İlişkiler alanında uzmanlaştığı Buenos Aires Üniversitesinde lisansını tamamladı. Prilidiano Pueyrredón Güzel Sanatlar Okulunda görsel sanatlar eğitimlerine, Buenos Aires Recoleta Kültür Merkezinde atölyelere katıldı. 1998 ile 2005 yılları arasında ikamet ettiği Meksiko City’de de çizim ve resim, sanat tarihi ve sanatsal değerleme üzerine çok çeşitli atölyelere de katıldı. Arjantin ve Meksika’da hem kişisel sergiler düzenlerdi hem de grup sergilerine katıldı. Meksiko City’de büyük usta Gilberto Aceves Navarro’nun atölyesine katıldı. 2008-2012 yılları arasında Türkiye’de yaşadı. Burada, 2013 yılı içerisinde, Ankara ve İstanbul’da olmak üzere iki sergi proje gerçekleştirecektir. 2012 yılından bu yana Venezuela’nın Karakas Şehrinde ikamet etmektedir.


Nasıl Giderim

Adres: Mithatpaşa Cad. No: 48
Tel: 0312 433 12 35



No comments:

Post a Comment